Skräddarsydda projekt inom miljö- och hållbarhet

Miljö- och hållbarhetsfrågor är centrala för oss och vi har haft förmånen att arbeta i en rad viktiga hållbarhetsprojekt.

Energilyftet

Energilyftet är ett större utbildningspaket för målgruppen byggindustrin. Programmet innehåller både seminarier och webbmoduler och syftar till att öka kunskaperna om energismart byggande. Utvecklad för Energimyndigheten.

Gå till utbildningen

Världskoll.se

Världskoll beskriver tillståndet i världen utifrån statistik, men på ett interaktivt och pedagogiskt sätt. Målgruppen är främst ungdomar och skolan. Utvecklad för Svenska FN-förbundet. Vinnare i Swedish Learning Awards 2014.

Gå till utbildningen

Kemikaliesmart förskola

Handfast utbildning inklusive handlingsplan för förskolepersonal i hur man rensar bort skadliga ämnen ur förskolemiljön. Utvecklad för Stockholms stad. Finalist i Swedish Learning Awards 2016.

Gå till utbildningen

Socialt ansvar i leverantörskedjorna

Fyra animerade scenarios med frågor kring socialt ansvarstagande i leverantörskedjorna. Utvecklade för Nationell samverkan för socialt ansvar i leverantörskedjorna (inom Sveriges kommuner, regioner och landsting).

Gå till filmerna

Thrive!

Mobil utbildning för hållbar stadsutveckling i Afrikanska städer. Utvecklad för ICLEI Africa tillsammans med Stockholm Resilience center och SwedBio. Finalist i Swedish Learning Awards 2016.

Gå till utbildningen

Vår värdekedja

Interaktiv webbutbildning i Preems värdekedja och hållbart företagande där användaren får följa råvarans väg genom hela kedjan, från inköp av olja till bensinmacken. Utbildningen riktar sig till alla anställda och syftar till att ge en helhetsbild av företaget samt förmedla dess visioner och värden. Utbildningen är en HTML-sida där användaren navigerar genom att scrolla, byggd i responsiv design vilket gör att den anpassar innehåll och struktur vid användandet av mobila plattformar..

Se introduktionsfilm

Pedagogiska produkter inom miljö- och hållbarhet

Baskurs i miljö och hållbarhet

Behöver ni en interaktiv basutbildning i miljö och hållbarhet, t ex för att utbilda alla era medarbetare? Hinner ni inte ta fram en skräddarsydd version eller är budgeten för låg för det? Vi har en grundversion som ni även kan göra enklare tillägg till.
Hör av er till oss för mer information. Scorm-kompatibel.

Grundversion: 50 000:- licenspris per år oavsett antal användare. Tillägg estimeras separat.

Kontakta oss