SSG Entre säkerhetsutbildning

Learnways har under våren 2013 tillsammans med SSGs interna team uppdaterat SSGs entreutbildning som är en av de mest använda e-Learning utbildningarna i Sverige. Utbildningen SSG Entré har fått ny design och omredigerat innehåll. Arbetet har genomförts i ett nära samarbete mellan SSGs team och Learnways team där ett av huvuduppdragen har varit att överföra kunskap.

SSG Entre är en säkerhetsutbildning för entreprenörer inom industrin. Det är Sveriges i särklass populäraste säkerhetsutbildning med hittills 110 000 utbildade entreprenörer.

I Sverige ställer drygt 130 företag krav på att deras entreprenörer skall kunna uppvisa ett SSG Entrepass för arbete. Några av dessa företag är SCA, LKAB och Scania. För utförlig förteckning, se anslutna företag.

Entreprenörer är en utsatt arbetsgrupp som vistas i traditionellt riskfyllda miljöer. Tyvärr är industrientreprenörer svåra att nå för en säkerhetsutbildning, eftersom de ofta är ute på uppdrag och sällan samlade för att utbildas och informeras. SSG Entre är webbaserad och utbildningen görs på entreprenörens egen tid – allt som behövs är en dator med internetuppkoppling. Resultatet skickas in till SSG och efter att företagets kontaktperson har attesterat skickas ett Entrepass ut till entreprenören, som ett bevis på att denne klarat det avslutande kunskapstestet.